Project Bloemenweide De Esch
In 2021 heeft de gebiedscommissie Kralingen Crooswijk het aanleggen van een bloemenweide in één van de gedempte waterbakken goedgekeurd. Deze bloemenweide zal bestaan uit inheemse bloemen om zo de diversiteit aan insecten te steunen. De bloemenweide zal 1 a 2 keer gemaaid gaan worden met de zeis om de diversiteit te waarborgen! Bewoners zullen getraind worden om deel uit te maken van het zeisteam.
Zin om mee te doen? Mail dan naar stichtinggroenwaarde.@gmail.com/www.deeschdwl.nl/facebook

Project Nestkasten De Esch
Stichting GroenWaarde heeft in 2020 aan Bureau Stadsnatuur gevraagd een studie te doen naar de vergroening in De Esch. De specifieke vraag was hoe bewoners in De Esch kunnen bijdragen aan versterking van de Groene Corridor. Deze Corridor loopt van het Kralingse Bos over de Burgemeester Oudlaan, de Oude Plantage, De Esch en de volkstuinen naar De Eschpolder. Een van de adviezen uit dit rapport is dat er te weinig natuurlijke en niet natuurlijke nestplaatsen zijn in de wijk. Dit advies is
opgepakt en er is een plan gemaakt voor meer nestkasten. Het eerste resultaat is al bereikt.
In samenwerking met de gemeente zijn er twee uilenkasten en een spreeuwenkast opgehangen in De Eschpolder. Maar wij willen meer in de wijk, zoals nestkasten voor gierzwaluwen.
Interesse in dit project? Mail ons stichtinggroenwaarde@gmail.com /www.deeschdwl.nl/facebook